The Barn, Quarry Lane, Mancetter Coventry Canal

£499,950
Bedrooms
3

Amenities

  • Towpath Side

Description

Estate Agent’s Details – to be revised

This pretty and characterful barn conversion is set in a peaceful rural position on the towpath side of the Coventry Canal. Just over the canal bridge is a paddock belonging to the barn. The barn is full of period charm, with vaulted beamed ceilings, wrought iron door furniture, and flagstone floors.

The barn is approached by an unsurfaced track to Stoneleigh Quarry Farm which passes the paddock and then continues through a gate, over a canal bridge, past another property, and finally on to a farmyard style yard with concrete car parking areas for both properties. Steps lead up to a delightful brick paved raised terrace which sets off a traditional wooden front door.

The front door opens into a good sized flagstone paved hallway. To the left is a room which is ideal as a snug, study, or extra double bedroom. To the right is the dining room which leads on to the lounge, kitchen, and downstairs bathroom. The dining room is a good sized room with wide patio doors opening to the garden. Steps lead up to a delightful sitting room with a feature circular window high up on the gable end, five arrow slit windows, a wood burning stove, and a wide patio doors leading to the rear garden. The modern traditional style kitchen is a good size and features exposed brick walling, flagstone flooring, and a window overlooking the front yard. The striking contemporary style bathroom with its utility area and window to the front complete the downstairs accommodation.

Stairs rise from the hallway to first floor landing. The master bedroom is a good size double with beautiful beams, a velux window, and a galleried half height wall overlooking the sitting room below. The second bedroom is a small double with a velux window. Finally there is a modern shower room with a velux window and beamed ceiling.

The garden is set mainly to the rear of the barn, and is divided into two sections. To the left is a large courtyard with a flagstone terrace and gravelled areas. To the right is a deck with a pergola overhead. From the deck a ladder rises to a raised strip of garden alongside the canal. There is scope to debelop this area, retaining the existing levels of privacy, or to opening up the views if preferred.

Thank you to Cruising the Cut for spotting this property.

View this property on the Estate Agent’s Website.

Contact the Agent